Stjerneskuddet er en klassiker i dansk smørrebrød og kan spises enten i selskab med andre stykker smørrebrød, som forret eller som hovedret. Denne stjerneskud opskrift her, er til fire personer, men du skal nok reducere portionernes omfang, hvis du også serverer andre retter.

Lækkert hjemmelavet stjerneskud

Stjerneskud Opskrift (4 personer)

Det skal du bruge:

  • 4 skiver franskbrød
  • Olie til friturestegning / smør til stegningen
  • 8 rødspættefileter
  • 250 g hvide asparges
  • 1 æg
  • 2 dl rasp
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2 spsk. tomatpuré
  • Paprika
  • Cayennepeber
  • 150 g grønlandske rejer
  • 1 glas kaviar eller farvet stenbidderrogn
  • Salatblade
  • 1 citron
  • Dild

Sådan gør du:

  • Sæt to store gryder med letsaltet vand over, og lad fritureolien varme op, mens du gør fisk og asparges klar. (Du kan også vælge at stege fisken på en pande, hvis du ikke har noget friture-olie. Se hvordan du gør det her)
  • Rist franskbrødsskiverne.
  • Damp fire af fiskefileterne i det letsaltede vand i tre-fire minutter. Lad dem derefter dryppe af.
  • Skræl aspargesene fra top til fod, og skær den hårde ende af. Kog aspargesene møre i letsaltet vand i cirka ti minutter. Lad dem dryppe af i en sigte.
  • Pisk ægget i en dyb tallerken, og fyld en anden dyb tallerken med rasp, salt og peber. Vend de resterende fire fiskefileter først i æg og derpå i rasp. Frituresteg eller paner fiskefileterne, indtil de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Mens fisk og asparges drypper af, rører du dressingen sammen. Bland creme fraiche med mayonnaise og tomatpuré, og smag til med paprika og cayennepeber.
  • Nu lægger du et ristet stykke franskbrød på hver tallerken. Læg et par salatblade på hver. Ovenpå lægger du de stegte og dampede fiskefileter. Hæld lidt dressing over, inden du fordeler asparges, rejer og kaviar på fiskene. Pynt til sidst med dild og citronskiver.