Her er der nogle idéer til forskelligt fiskefilet tilbehør. Hvis du sidder med nogle spændende forslag til at peppe fiskefileten op – så send meget gerne en mail på mail@fiskefilet.dk – så kan det være, at dit forslag, kommer med på listen over lækkert tilbehør.

Hjemmelavet remoulade (Fiskefilet tilbehør #1!)

I Danmark er fiskefilet og remoulade lige så uadskillelige størrelser som fish and chips er i England. De fleste danskere er overbeviste om, at remoulade er en dansk opfindelse. Det passer ikke helt, men godt smager det jo alligevel.

Det skal du bruge:

  • 4 spsk. mayonnaise
  • 2 spsk. yoghurt naturel
  • 3 spsk. pickles
  • 1 spsk. kapers
  • 1 spsk. asie
  • Salt og peber
  • Karry
  • Sukker
  • 1-2 spsk. gurkemeje

Sådan gør du:

  • Først blander du mayonnaise og yoghurt.
  • Derpå hakker du pickles, asie og kapers helt fint. Rør det i blandingen af mayonnaise og yoghurt.
  • Smag til med salt, peber og karry. Juster surhedsgraden med lidt sukker, og juster farven med gurkemeje.
  • Lad remouladen trække i køleskabet nogle timer, inden du serverer den.

Coleslaw (4 personer)

Coleslaw - forfriskende fiskefilet tilbehør

Pep fiskefileten op med en sund råkostsalat. Coleslaw er blevet populært i de senere år, og denne fedtfattige udgaver kompenserer for fiskefiletens fede panering og gør den til perfekt fiskefilet tilbehør!

Det skal du bruge:

  • 300 g hvidkål
  • 150 g gulerødder
  • ¼ løg
  • 5 stilke bredbladet persille
  • 3 spsk. mayonnaise, eventuelt fedtreduceret mayonnaise
  • 1 dl fromage frais
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. sukker

Sådan gør du:

  • Skræl gulerødderne, og pil de yderste blade af hvidkålshovedet. Hak begge dele groft. Hvis du har en food processor, kan du hakke dem deri sammen med løg og bredbladet persille.
  • Bland herefter mayonnaise, fromage frais, citronsaft, sennep, sukker samt salt og peber. Du kan godt anvende en fedtreduceret mayonnaise, hvis du er bekymret for kalorieindholdet.
  • Det hele blandes sammen, og du har en sund coleslaw til din fiskefilet.

Æble- og porrecreme

Lad din fiskefilet og hjemmebagte rugbrød få selskab af en frisk æble- og porrecreme, som ikke bare smager godt, men som også er hurtig at røre sammen. Æble- og porrecremen er et køligt og smagfuldt modspil til den lune fiskefilet.

Det skal du bruge:

  • 2 spsk. mayonnaise, eventuelt fedtreduceret mayonnaise
  • 4 spsk. Cheasy Fraiche
  • Salt og peber
  • ½ tsk. sukker
  • Karry
  • 1 porre
  • 1 rødt æble

Sådan gør du:

  • Rør mayonnaise og Cheasy Fraiche med sukker, salt og peber. Smag til med karry.
  • Rens porren og halver den. Snit den derpå meget fint på tværs.
  • Riv æblet groft.
  • Vend porre og æble i blandingen af mayonnaise og Cheasy Fraiche. Undgå at overblande det.
  • Stil æble- og porrecremen koldt, gerne i køleskab, indtil du skal servere fiskefileterne.
  • Anret de lune fiskefileter på hjemmebagt groft rugbrød. Du kan eventuelt riste rugbrødet for ekstra smag og varme. Læg en klat æble- og porrecreme på hver fiskefilet.