Her er der nogle idéer til forskelligt fiskefilet tilbehør. Hvis du sidder med nogle spændende forslag til at peppe fiskefileten op – så send meget gerne en mail på mail@fiskefilet.dk – så kan det være, at dit forslag, kommer med på listen over lækkert tilbehør.
Hjemmelavet remoulade (Fiskefilet tilbehør #1!)
I Danmark er fiskefilet og remoulade lige så uadskillelige størrelser som fish and chips er i England. De fleste danskere er overbeviste om, at remoulade er en dansk opfindelse. Det passer ikke helt, men godt smager det jo alligevel.
Det skal du bruge:
- 4 spsk. mayonnaise
- 2 spsk. yoghurt naturel
- 3 spsk. pickles
- 1 spsk. kapers
- 1 spsk. asie
- Salt og peber
- Karry
- Sukker
- 1-2 spsk. gurkemeje
Sådan gør du:
- Først blander du mayonnaise og yoghurt.
- Derpå hakker du pickles, asie og kapers helt fint. Rør det i blandingen af mayonnaise og yoghurt.
- Smag til med salt, peber og karry. Juster surhedsgraden med lidt sukker, og juster farven med gurkemeje.
- Lad remouladen trække i køleskabet nogle timer, inden du serverer den.
Coleslaw (4 personer)
Pep fiskefileten op med en sund råkostsalat. Coleslaw er blevet populært i de senere år, og denne fedtfattige udgaver kompenserer for fiskefiletens fede panering og gør den til perfekt fiskefilet tilbehør!
Det skal du bruge:
- 300 g hvidkål
- 150 g gulerødder
- ¼ løg
- 5 stilke bredbladet persille
- 3 spsk. mayonnaise, eventuelt fedtreduceret mayonnaise
- 1 dl fromage frais
- 1 tsk. sennep
- 1 tsk. citronsaft
- 1 tsk. sukker
Sådan gør du:
- Skræl gulerødderne, og pil de yderste blade af hvidkålshovedet. Hak begge dele groft. Hvis du har en food processor, kan du hakke dem deri sammen med løg og bredbladet persille.
- Bland herefter mayonnaise, fromage frais, citronsaft, sennep, sukker samt salt og peber. Du kan godt anvende en fedtreduceret mayonnaise, hvis du er bekymret for kalorieindholdet.
- Det hele blandes sammen, og du har en sund coleslaw til din fiskefilet.
Æble- og porrecreme
Lad din fiskefilet og hjemmebagte rugbrød få selskab af en frisk æble- og porrecreme, som ikke bare smager godt, men som også er hurtig at røre sammen. Æble- og porrecremen er et køligt og smagfuldt modspil til den lune fiskefilet.
Det skal du bruge:
- 2 spsk. mayonnaise, eventuelt fedtreduceret mayonnaise
- 4 spsk. Cheasy Fraiche
- Salt og peber
- ½ tsk. sukker
- Karry
- 1 porre
- 1 rødt æble
Sådan gør du:
- Rør mayonnaise og Cheasy Fraiche med sukker, salt og peber. Smag til med karry.
- Rens porren og halver den. Snit den derpå meget fint på tværs.
- Riv æblet groft.
- Vend porre og æble i blandingen af mayonnaise og Cheasy Fraiche. Undgå at overblande det.
- Stil æble- og porrecremen koldt, gerne i køleskab, indtil du skal servere fiskefileterne.
- Anret de lune fiskefileter på hjemmebagt groft rugbrød. Du kan eventuelt riste rugbrødet for ekstra smag og varme. Læg en klat æble- og porrecreme på hver fiskefilet.